Eesti Anastasia Foorum

 

Autor Teema: Seedripuust kauss  (Loetud 2028 korda)

0 Kasutajat ja 1 Külaline vaatavad teemat.

Võrgust väljas Priit

  • Admin
  • Super Liige
  • *****
  • Postitusi: 1161
  • Sugu: Mees
  • :)
    • Eesti Anastasia lehekülg
Seedripuust kauss
« : 19 juuli, 2012, 08:42 »
Ostsin rohkem kui nädal aega tagasi Megre märgi all oleva kausi. Tahaks jagada oma arvamusi ja mõtteid selles osas.

Kauss on iseenesest väga ilus ja tore, kuigi ei suuda lõna järgi tuvastada seedrimänni lõhna, aga ega ma spetsalist ka ei ole. Kuid ühe esimese asjana visuaalsel teel vaadates märkasin, et need on toore (Raw) kausid, ehk puduvad lõppviimistlused. Alumine serv oli natuke terav mis võiks kumeramaks lihvida, lõike tera millega oli kauss lõigatud oleks võinud ka natuke teravam olla ja mis kõige olulisem mida kõigile südamele tahan panna, et need on õliga immutamatta !

Kausid tuleb enne toiduga või vedelikuga kokkupuudet õliga immutada ! Vastasel juhul võib peale esimest toidukorda tahtmine tekkida kauss ära visata, kuna toit imendub puu sisse ja kätte seda enam sealt ei saa !

Immutamine on aga lihtne traditsiooniliselt ja parimaks vahendiks on kasutatud linaõli aga antud juhul võivad rikkamad katsetada ka seedriõliga. Õliga tuleks (kuiv) kauss sisse määrida ja oodata natuke aega kui õli on sisse imendunud ja siis ülejäänud õli pinnalt maha pühkida. Natuke oodata ja siis on ja ülejäänud õli sisse läinud. Seda protsessi võib korrata vajadusel.

Puidu õlitamine annab kausile suure vastupidavuse ja takistab liig kuivamist. Õli takistab ka niiskuse ja toidu imendumist puidu pooridesse.
« Viimasena muutis: 19 juuli, 2012, 08:54 postitatud kasutaja Priit »

 

SMF 2.0.14 | SMF © 2011, Simple Machines
imPulse2 © Bloc